Timisoara

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 100 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 18 linguri      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 50 ml      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat1: 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos; se adauga 2 linguri de faina, 1/3 din praful de copt si 100 g nuca prajita macinata. Blat2: 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos; se adauga 2 linguri de faina, 1/3 din praful de copt si 100 g nuca de cocos. Blat3: 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos; se adauga 2 linguri de faina, 1/3 praf de copt si 100 g ciocolata razuita. Blaturile se coc pe rand in cuptorul preincalzit aprox. 15 minute.

2. Crema: Cele 12 galbenusuri se freaca bine cu 200 g. zahar pudra, 50 ml lapte si 2 linguri de faina. Compozitia se fierbe pe aburi pana se ingroasa si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu margarina. Crema obtinuta se imparte in 3: Crema 1: Se adauga o ligura de cacao; Crema 2: Se adauga zaharul vanilat; Crema 3: Se adauga o lingura de ness .

3. Asamblare: La baza se pune blatul cu nuca de cocos, peste el crema cu cacao, blatul cu nuca, crema cu zahar vanilat, blatul cu ciocolata si crema cu cafea.


Retete similare