Tiramisu

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • 220 grame      zahar tos
  • 8      oua
  • 60 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Galbenusurile se separa de albusuri; apoi se freaca bine cu zaharul si margarina Unirea topita pana se topeste bine zaharul.. Se adauga branza Mascarpone, amestecandu-se cu o spatula din lemn pana la obtinerea unei crème dense.

2. Separat se bat si albusurile spuma, apoi se adauga crema de branza déj� pregatita. Se amesteca intr-un singur sens, foarte usor,astfel incat albusurile sa fie absorbite de crema , dar fara a scadea in volum. Cafeaua si coniacul (sau vinul rosu) se amesteca , separate, intr-o craticioara, in care urmeaza sa fie insiropate piscoturile. Acestea se aranjeaza apoi pe un platou dreptunghiular, deasupra se aplica un strat de crema, apoi iar un rand de piscoturi insiropate si al doilea strat de crema.

3. Se presara suprafata cu cacao si se lasa la frigider ~7-8 ore. Se taie in portii dreptunghiulare si se serveste cu pofta!


Retete similare