Tort alb

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 110 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • Capsuni      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 380 grame      zahar tos
  • 11 buc      oua
  • 175 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 6 oua, 130 g zahar, 150 g margarina Unirea Original, 175 g faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 150 g nuca macinata, 1 esenta de rom. Se freaca margarina cu esenta de rom si cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga galbenusurile si se amesteca dupa fiecare, pe rand se pune cacao dizolvata intr-o lingura de apa calda, nuca, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Punem aluatul obtinut intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 minute.

2. Crema de capsuni: 2 oua intregi, 4 lg zahar, 450 g capsuni+3 lg zahar, 400 ml frisca, 12 g gelatina. Ouale cu zaharul le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana s-au ingrosat si apoi am lasat la rece. 350 g capsuni i-am facut pireu prin blender si am amestecat cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, am lasat la racit. Frisca batuta dar nu foarte tare, am amestecat cu crema de oua, cu pireul de capsuni, apoi am pus gelatina hidratata in cateva linguri de apa calda. Restul de 100g capsuni i-am taiat bucatele si am amestecat prin crema. Crema de migdale: 3 galbenusuri, 200 g zahar, 50 g fulgi de migdale, 250 g margarina Unirea pentru Creme Galbenusurile se freaca putin cu zaharul, se pun fulgii de migdale si se amesteca; apoi se pune pe baie de abur amestecand pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase, supa se lasa la racit. Margarina lasata la temperatura camerei se mixeaza bine, se adauga crema de migdale si se amesteca.

3. Asamblare si decorare tort: Baltul de tort se taie in 3 parti egale. Asezam prima foaie de blat pe un platou, insiropam (cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de migdale), adaugam crema de caspsuni, al doilea blat, peste el crema de migdale si ultimul strat de blat. Imbracam tortul in frisca si decoram cu forme rotunde de ciocolata alba si neagra (ciocolata topita pe baie de aburi se modeleaza in diferite forme).


Retete similare