Tort alb

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 ceasca      zahar pudra
  • 1000 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 7 linguri      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 1 ceasca      lapte
  • 7 linguri      faina

Mod de preparare

1. Blat: 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar. Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul. Dupa ce s-a topit se pun galbenusurile freacate cu putina sare apoi se adauga faina. Dupa care se pune in forma rotunda de tort si se coace. Dupa coacere blatul se taie in 3.

2. Crema: 1000 ml frisca (lichida), 5 oua, o ceasca zahar, 2 pliculete gelatina, o ceasca lapte, 1 ceasca apa, o cutie ananas, 5 pliculete zahar vanilat. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste tot zaharul. Se amesteca cu laptele dulce, rece si se pune pe foc intr-un vas cu apa pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se racesca. Gelatina se puna la diluat in apa rece. Frisca se bate spuma si se amesteca usor cu gelatinadizolvata si crema de ou rece.

3. Se orneaza intr-o tigaie cu 10 cm mai mare decat blatul. Aceasta tigaie se acopera cu o folie, se stropeste cu apa si se imbraca tigaia. Se curata 2 portocale si 2-3 fructe de kiwi, se taie rondele si se aseaza pe fundul tigaii si un rand pe pereti captusiti cu folie. Se pune un sfert din crema apoi se pune o foaie de blat si se insiropeaza cu sirop de ananas. In restul cremei se pun bucati de ananas. Se amesteca usor, apoi se pune jumatate din crema peste blat, apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza, se pune restuld e crema si ultima foaie de blat si se preseaza usor, se acopera cu folia ramasa pe marginea tigaii si se pune la rece 24 de ore. A doua zi se rastoarna pe platou si se indeparteaza folia.


Retete similare