Tort alb

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 110 min

Ingrediente

  • 10 grame      cacao
  • 100 grame      ciocolata
  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 175 grame      faina
  • 400 ml      Frisca
  • 150 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      nuca
  • 11 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 380 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. 175g faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 150g nuca macinata, 1 esenta de rom Frecati margarina cu esenta de rom si cu jumatate din cantitatea de zahar,adaugati galbenusurile si amestecati dupa fiecare, pe rand puneti cacao dizolvata intr-o lingura de apa calda, nuca,faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Puneti aluatul obtinut intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si dati la cuptor pentru 30 minute.

2. Pentru creme: Crema de capsuni: 2 oua intregi, 4 lg zahar, 450g capsuni+3 lg zahar, 400ml frisca, 12g gelatina Ouale cu zaharul le puneti pe baie de abur si amestecati pana se ingroase si apoi lasati la rece. 350g capsuni faceti pireu prin blender si amestecati cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul ,apoi lasati la racit. Frisca trebuie batuta dar nu foarte tare ,amestecata cu crema de oua ,cu pireul de capsuni ,apoi puneti gelatina hidratata in cateva linguri de apa calda . Restul de 100g capsuni,le taiati bucatele si le amesteati prin crema. Crema de migdale: 3galbenusuri, 200g zahar, 50g fulgi de migdale, 250g margarina Unirea pentru Creme Frecati galbenusurile putin cu zaharul ,puneti fulgii de migdale si amestecati ,apoi puneti pe baie de abur amestecand pana se topeste zaharul si incepe sa se ingoase,apoi lasati la racit. Mixati bine margarina lasata la temperatura camerei ,adaugati crema de migdale si amestecati.

3. Asamblare si decorare tort: Baltul de tort il taiati in 3 parti egale. Asezati prima foaie de blat pe un platou, insiropati (cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de migdale), adaugati crema de caspsuni, al doilea blat, peste el crema de migdale si ultimul strat de blat. Imbracati tortul in frisca si decorati cu forme rotunde de ciocolata alba si neaga (ciocolata topita pe baie de aburi se modeleaza in diferite forme).


Retete similare