Tort Albina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 40 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: se amesteca ouale cu mierea ,se adauga putin bicarbonat si faina cit cuprinde ptr un aluat potrivit elastic ,din care se coc 4 foi pe dosul unei cratite rotunde.

2. Crema: se freaca margarina UNIREA se amesteca faina cu putin lapte,pina cind se se obtine o crema consistenta.

3. Dupa racire se pune margarina Unirea se freaca bine si la urma se pun coaja rasa si zeama de lamiie.Se ung foile cu aceasta crema ,se imbraca pe urma tortul cu crema ramasa si se orneaza cu felii de lamiie.Mierea se incalzeste putin dupa care se scurge usor deasupra tortului.


Retete similare