Tort Alina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      cacao
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca.

2. Crema 1: Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de vanilie. Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine. Se scoate blatul din forma. Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei. Se pune din nou blatul si adauga crema de vanilie. Se da la frigider 30 de minute.

3. Crema 2: Frecam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam cacaoa,amidonul si laptele. Fierbem compozitia pana se ingroasa, apoi lasam la racit. Adaugam esenta si margarina batuta spuma. Scoatem tava din frigider, adaugam crema de cacao si dam din nou la frigider.Ornam cu frsca.


Retete similare