Tort amandina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 100 ml      Frisca
  • 1 linguri      ulei
  • 50 grame      unt
  • 50 grame      ciocolata
  • 80 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri. 6 albusuri le batem spuma, apoi adaugam 200 g zahar si 30 ml apa. Intre timp galbenusurile le frecam cu ulei( o lingura). O parte din galbenusuri, cam 3 sferturi din compozitie, o adaugam peste albusuri frecate. Se adauga 100 g faina si 20 g cacao. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie copt. Se lasa cam 30 minute la cuptor foc mic si 10 minute foc mare.

2. Ne apucam sa facem siropul. Se pune la fiert 200 ml apa cu 75 g zahar si 1 plic capucino. Cand fierb toate se iau de pe foc si se lasa un pic la racit. Intre timp s-a facut si blatul. Il taiem in 2 blaturi si asteptam sa se raceasca. Punem siropul peste blatul de jos si ne apucam sa facem crema. Pentru crema avem nevoie de compozitia ramasa de la galbenusurile de mai sus, 150 g zahar pudra, 250 g margarina unirea si 50 gr cacao. Untul il punem la topit partial. Se ia de pe foc si se bate cu mixerul cateva minute, se adauga zaharul pudra, se pune compozitia de la galbenusuri si cacaoua. Se unge blatul de jos cu crema si apoi pe cel de sus.

3. Facem glazura din 30 ml apa, 60 g zahar, 30 gr cacao si 50 g unt. Le punem la foc 1 minut si se lasa la racit. Se pune peste blat. Ornam cu frisca, facem turnulete si asteptam cam o ora sa se intareasca crema si il servim cu pofta.


Retete similare