Tort Anda

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 12      oua
  • 150 grame      faina
  • 375 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se iau 8 oua si se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza albusurile cu zaharul pana se topeste acesta si se obtine o spuma compacta. Se adauga galbenusurile, se amesteca foarte bine dupa care se adauga faina si praful de copt. Se pune compozitia intr-o tava si se da la cuptor 30 minute la aproximativ 200C

2. Crema: Se amesteca 4 oua cu zaharul tos la bain marie, timp de 20 minute pana cand se topeste zaharul. Se ia compozitia de pe foc, se adauga cacaoa, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga margarina Unirea plus 2 fiole esenta de rom si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine devenind o crema compacta tocmai buna de intins pe blat

3. Sirop: Se fierbe siropul si-l aromam dupa gust. Asamblare tort: Se sectioneaza blatul in 3 parti, se insiropeaza fiecare parte si se decoreaza cu crema. Se pune pentru 20 minute la frigider dupa care se decoreaza cu frisca spumata.


Retete similare