Tort aniversar

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • 4 ceasca      iaurt
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 125 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      faina
  • 4 buc      oua

Mod de preparare

1. Margarina se bate spuma cu mixerul ,apoi se adauga zaharul,ouale, sucul de mere, cacao, faina si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.compozitia se aseaza intr-o tava unsa cu margarina si se da la cuptorul incins pentru 30 minute .Blatul se lasa la racit 3-4 ore dupa care se taie in doua parti egale.

2. Crema se prepara astfel: Frisca se bate spuma si se imparte in doua parti. In prima parte se adauga 4 iaurturi de fructe diferite amestecanduse cu o lingura dupa fiecare iaurt, apoi se adauga fructele taiate cubulete (inclusiv ananasul din compot), se amesteca foarte bine si la final se adauga gelatina .(se pune zeama de compot intr-o cana pe baie de abur si se adauga gelatina.cand s-a incalzit putin se ia de pe foc - nu trebuie sa fiarba,astfel gelatina isi pierde din proprietati). Se amesteca bine toata compozitia si se da pentru 30 minute la rece.

3. Se asambleaza tortul astfel: Se pune in tava prima parte de blat si se insiropeaza (siropul se face din esenta de vanilie,100 ml apa si 2 plicuri zahar vanilat). Se adauga toata crema,se niveleaza si se aseaza si a doua parte de blat. Se insiropeaza si aceasta si se adauga un strat de frisca subtire (jumatate din cantitatea ramasa-jumatatea cealalta ramane pentru ornat). Peste acest strat de frisca se pune foaia de vafa. Avand tortul A4 s-a potrivit foarte bine. Daca foaia de vafa este prea mare se taie cu foarfeca la dimensiuni. Aplicarea vafei: avem o suprafaţă netedă. Punem uşor la mijloc şi aplicăm fin din interior spre exterior. Nu vă faceţi griji, vopseaua nu se va şterge. Pe de o parte vafele nu se înmoaie imediat, pe de altă parte vopseaua nu este pe suprafaţă. Marginea vafei începe după câteva minute să se ridice, pentru că se usucă. trebuie pus ceva ornament la margine. Eu am folosit frisca ramasa si floricele de zahar ars.


Retete similare