Tort aniversar

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • 8 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil circa 40 min la foc mediu. Se lasa sa se raceasca atunci cand este gata.

2. Se pregatesc cele doua plicuri de budinca conform instructiunilor de pe ambalaj in care se adauga ulterior 100 grame margarina si esenta de rom.

3. Se taie blatul pe orizontala in trei. Se aseaza o parte din blat apoi budinca, blat, budinaca, blat. Tortul se imbraca cu frisca lichida batuta in prealabil si lasata la rece. O mica cantitate de frisca se amesteca cu colorantul alimentar mov si se orneaza tortul cu diverse modele. Se adauga si cei doi trandafiri ornamentali.


Retete similare