Tort arici

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 4 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 30 linguri      zahar pudra
  • 100 grame      rahat
  • 6 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 24 buc      oua
  • 4 linguri      lapte
  • 25 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se coc 2 blaturi: mare- 12 oua, 12 linguri faina, 12 linguri zahar pudra, 1 praf de copt. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga treptat faina si praful de copt stins. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se pune la cuptor. mic - 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar pudra, 1 praf de copt. Se prepara la fel ca cel mare.

2. Crema: 4 oua intregi, 10 linguri zahar, 5 linguri faina, 6 linguri cacao, 4 linguri lapte; se amesteca pe abur pana devine spuma. cand este aproape rece se adauga un pachet margarina si se amesteca cu mixerul.

3. Blaturile se umplu in mod obisnuit ca orice tort. Se pune cel mic in cotinuarea celui mare si se dau cu crema deasupra. Pentru ornat se pun cerealele pe blaturi. Rahatul de preferat verde se presara pe tava.


Retete similare