Tort Bicolor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 6 linguri      zahar pudra
  • 500 ml      Frisca
  • 100 grame      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 pliculet      zahar vanilat
  • 6 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 125 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se bat albusurile spuma ,un pic de sare,zaharul se adauga treptat,pana devine o bezea tare si se pune 4 linguri apa minerala(pentru a iesi pufos) In bezea se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt stins in zeama de lamaie, faina, amestecand de jos in sus cu lingura de lemn. Compozitia se coace la foc mic in forma de inimioara 30 min.

2. Crema: Se freaca margarina Unirea spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga finetti(300 gr) la temperatura camerei, pentru a fi usor omogenizata, se adauga bucatelele de ciocolata fondanta sau amaruie, alunele(facultativ).

3. Dupa ce se raceste, se taie blatul in trei parti egale,se insiropeaza cu esenta de rom si cafeaua rece,se umple cu crema de ciocolata si se orneaza cu frisca si/ sau ornamente de tort.


Retete similare