Tort ca la mama acasa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 16 grame      cacao
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 345 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 1680 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri nuca macinata, 1 plic zahar vaniliat (8g), o lingura coaja rasa de lamaie, 78 linguri faina (1560g). Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare. Se incorporeaza zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina amestecand prin rasturnare usoara cu lingura. Se unde o forma de tort cu diametrul de 25 cm si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia si se coace la foc potrivit pana se rumeneste.

2. Crema 10 linguri zahar (200g), 6 linguri faina (120g), 4 linguri cacao (16g), 1L lapte (1000ml), 2 pachete margarina Unirea (500g). Pentru crema se amesteca bine zaharul cu faina, cacaua si laptele si se pun pe foc amestecand continuu pana se obtine o crema groasacare se da la rece. Dupa ce s-a racit se incorporeaza margarina pentru a obtine o crema pufoasa.

3. Siropul 500 ml apa, 25g zahar, 150 ml visinata, 1 fiola esenta de rom, 1 plic zahar vanilat (8g). Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul pana scade la jumatate. Cand s-a racit se adauga visinata, esenta de rom si zaharul vanilat. Blatul se tatie in trei, se insiropeaza si se orneaza cu crema.


Retete similare