Tort cale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul si stau bat. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam margarina topita si racita peste galbenusuri, faina iar la sfarsit adaugam albusurile, pe care le incorporam lingura cu lingura. Tapetam o forma de tort cu ulei si un pic de faina si turnam aluatul. Coacem la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si scobitoarea iese curata. Se lasa la racit.

2. Crema: Batem frisca bat.Iaurtul se amesteca cu zaharul,pana cand acesta se topeste. Hidratam gelatina in 5 linguri de apa. Amestecam frisca cu iaurtul, adaugam stafidele (putem adauga ce dorim,inclusiv fructe proaspete,din compot sau congelate), esenta si gelatina topita. Omogenizam bine compozitia. Taiem blatul in doua. Punem folie alimentara in tava in care am copt blatul. Adaugam foaie de blat, crema si foaie de blat. Dam la frigider circa 1 ora, pana se intareste crema.

3. Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea, se amesteca usor pana se dizolva. Se pune zahar pudra intr-un castron, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa. Se framanta pe masa de lucru, tapetata cu zahar pudra. Se orneaza tortul dupa imaginatia fiecaruia.


Retete similare