Tort Capsunica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 20 ml      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 3 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat spuma albusurile, se adauga 8 linguri zahar una dupa alta, in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat. Se bate amestecul spuma pana se intareste. Se toarna galbenusurile, uleiul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor prin rasturnare. Se adauga cele trei plicuri de budinca, in ploaie, rand pe rand si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza in spuma. Compozitia se toarna intr-o tava de tort in forma de inima si se introduce la cuptor pentru 35 minute.

2. Crema: Se prepara budinca de capsuni cu lapte dupa indicatiile de pe plic si se lasa la racit. Se freaca spuma margarina Unirea cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in budinca racita. Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza compozitia. Blatul de tort racit se taie in doua si se umple cu aceasta crema. Crema ramasa se intinde peste tort si peste ea se va turna glazura din Tort-Gelee rosie. Tortul se va orna cu capsuni proaspete taiate felii.

3. Glazura: Continutul plicului se Tort-Gelee se amesteca cu 2 linguri de zahar rase. Se adauga apa amestecata cu compotul de fructe. Se fierbe compozitia un minut pe foc mic si se toarna peste tortul acoperit cu crema.


Retete similare