Tort caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 4 linguri      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 15 grame      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 620 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 700 ml      lapte
  • 85 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 70 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pregateste blatul astfel:se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, pana se face o spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, apa, batand in continuare. Se amesteca intr-o cana nuca macinata, faina,cacao si praful de copt. Se adauga in ploaie peste albusuri amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit, la foc moderat timp de 40 de minute. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie in 3 felii pe orizontala. Intr-o craticioara se pune 1 cana zahar la caramelizat. Cand este gata caramelul se adauga 50 gr margarina si 4 linguri apa fiarta, amestecand puternic pana la omogenizare. Se intinde caramelul peste cele 3 felii de tort.

2. Se pregateste crema. Laptele se pune la foc mic impreuna cu cele 6 linguri de zahar.Intr-un castronel se pune budica,se adauga pe rand cateva linguri din laptele rece,amestecand sa nu se faca cocoloase,apoi se adauga peste tot laptele si se amesteca continuu pana se ingroase. Se da jos, se pune1 lingura de margarina si se amesteca continuu pana se raceste budinca. Restul de margarina se freaca spuma, apoi se adauga cate o lingura de budinca rece in ea pana la omogenizarea compozitiei. Se adauga 50 gr ciocolata ras.

3. Se monteaza tortul. Se pune primul blat, se adauga 1/3 din crema, al doilea blat, 1/3 din crema, ultimul blat. Se imbraca tortul curestul de crema. Din ciocolata topita cu lapte si margarina se face un grilaj deasupra tortului. Se tine 2-3 ore la rece.


Retete similare