Tort Catifelin

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Din 8 oua 150 gr.zahar,150 gr nuca macinata,1 praf de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie,150 gr.faina se face un blat clasic cu nuca,care se coace la foc mic(150 grade) timp de 40 45 minute, pana se rumeneste putin(ca in imagine).

2. Crema: Se freaca margarina Unirea cu zaharul pudra, 2 oua, 2 linguri de faina (dizolvata in putina apa), cafeaua concentrata. Acest amestec se fierbe pe baie de aburi timp de 30 minute amestecand intr-o singura directie, apoi se adauga in crema nuci prajite, stafide si ciocolata rasa.

3. Blatul racit se taie in trei parti egale, se insiropeaza cu sucul + rom, apoi se umple cu aceasta crema impartita uniform. Se orneaza cu frisca dupa bunul plac al fiecaruia.


Retete similare