Tort ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 50 grame      unt
  • 225 grame      iaurt
  • 375 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 buc      oua
  • 275 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru umplutura: se topeste ciocolata si 50 g margarina la aburi ,se pune usor smantana,se acopera castronul si se lasa la rece 2 ore. Intre timp se incalzeste cuptorul la 170C, se unge cu 50 g margarina tava rotunda pentru tort si se pune o foaie de pergament.

2. Pentru blaturi: se amesteca pana la omogenizare smantana, untul si zaharul pudra, apoi adauga ouale pe rand in timp ce se amesteca. Se presara faina in trei etape, alternand cu iaurtul. Se adauga vanilia, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se pune amestecul in tava deja pregatita si se lasa la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Dupa ce sa copt, se lasa la racit iar apoi se va scoate din forma. Cand se va scoate sa va imparte in 3 bucati.

3. Pentru a asambla tortul: se intinde pe primul blat jumatate din umplutura de ciocolata, se aseaza al doilea blat si se intinde restul umpluturii, urmat de ultimul blat. Pentru glazura: se topeste la foc mic ciocolata si untul, amestecand pana se omogenizare, apoi se adauga cafeaua lichida. Se toarna glazura rezultata peste tort, permitand sa se scurga putin si pe margini. Se serveste la temperatura camerei. Se orneaza dupa preferinta, eu am ales floricele si frunzulite..


Retete similare