Tort ciocolatos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 165 min

Ingrediente

  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi se adauga zaharul,galbenusurile zdrobite, esenta si faina amestecata cu cacaoa. Se toarna aluatul intr-o forma cu margine detasabila, tapetata cu hartie pentru copt si se da cca 35-40 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal, in doua discuri, egale ca grosime.

2. Pentru crema se amesteca ciocolata cu margarina Unirea moale, aflata la temperatura camerei, pana se omogenizeaza si se lasa la rece cateva minute. Se fierbe, in cateva clocote, apa cu zaharul, se adauga cacaoa si la sfarsit, esenta. Se lasa sa se raceasca.

3. In forma in care am copt blatul,asezam primul disc de blat, insiropat bine cu sirop rece apoi se toarna crema si deasupra se presara bucati din trufele de ciocolata, pe care le-am taiat in patru. Se aseaza partea cealalta de blat, insiropat si el bine, se preseaza usor cu mana apoi se da la rece, 2 ore. Se scoate tortul din forma si deasupra se toarna cu grija glazura pe care am preparat-o la foc mic, amestecand continuu, in zaharul pudra amestecat cu lingura de miere de albine lichida si ciocolata data prin razatoare. Se mai da la rece cateva minute, sa se intareasca putin glazura.


Retete similare