Tort Clatite

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 300 ml      Frisca
  • 50 ml      ulei
  • 18 linguri      zahar tos
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 3 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 12 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preparare clatite : Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si 1 lingurita zahar si o punem in faina sa dospeasca un pic. Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul. Coacem clatitele fara sa adaugam in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.

2. Preparare Umplutura: Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 600 ml lapte. Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea. Fierbem budincile fiecare separat in 300 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar.Lasam sa raceasca budincile apoi adaugam la fiecare 125 g Margarina Unirea si spumam cu mixerul.

3. Asamblare: Intr-o forma detasabila(dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem crema de budinca preparata ca in cele descrise mai sus la umplutura, iar clatita, crema si terminam cu o clatita. Ornam cu gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj, adica cele 2 plicuri de tort gelee impreuna cu 4 linguri zahar le dizolvam in 500 ml apa rece. Punem la fiert si din momentul in care a inceput sa dea in clocot fierbem timp de 1 minut. Lasam sa raceasca pret de cateva minute dupa care o turnam deasupra tortuletului cladit. Tortul se pune la rece cam o ora, ornam cu frisca dupa care care putem servi.


Retete similare