Tort crocant

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 2 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 17 linguri      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat: se mixeaza bine 6 galbenusuri cu 8 linguri de zahar tos, 2 linguri de apa, 6 linguri de faina ,praful de copt si 2 linguri de cacao. Cele 6 albusuri se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitie treptat, cu miscari lente, pentru a nu se lasa. Se imparte compozitia in doua si se coc, la foc potrivit, doua blaturi in forma de tort rotunda (sau se coace un singur blat care se taie ulterior in doua ).

2. Crema: intr-o cratita se amesteca bine 4 oua intregi cu 200 g zahar pudra. Cand compozitia s-a omogenizat, se pune cratita pe foc amestecand incontinuu pana se obtine consistenta unei paste dense. Se lasa la racit timp in care se mixeaza bine 250 g margarina Unirea pentru creme cu 150 g zahar pudra. Dupa racire cele doua compozitii se amesteca. Separat se caramelizeaza 7 linguri de zahar tos apoi se adauga 200 g migdale , prajite in prealabil. Acest amestec se toarna pe o farfurie unsa cu margarina si se lasa la racit, apoi se macina cu masina de tocat. Jumatate de compozitie se amesteca cu crema, iar cealalta jumatate se pastreaza pentru tapetat tortul la sfarsit. Se mai face un sirop de zahar ars: 2 linguri de zahar tos se caramelizeaza si se stinge cu 100 ml apa. Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.

3. Ansamblare: intre blaturile insiropate bine se pune 3/4 din crema iar cu 1/4 se orneaza tortul pe dinafara. Se tapeteaza apoi cu compozitia crocanta pastrata si se orneaza cu migdale intregi dupa preferinta.


Retete similare