Tort crocant

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 linguri      cacao
  • 6 linguri      faina
  • 400 ml      Frisca
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 10 buc      oua
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar pudra
  • 27 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Pentru blat :mixati bine 6galbenusuri cu 8 linguri de zahar tos , 2 linguri de apa ,6 linguri de faina ,praful de copt si 2 linguri de cacao. Bateti cele 6 albusuri spuma tare si incorporati-o in compozitie treptat, cu miscari lente, pentru a nu se lasa .Impartiti compozitia in doua si coaceti, la foc potrivit , doua blaturi in forma de tort rotunda ( sau coaceti un singur blat pecare il taiati ulterior in doua ).

2. Crema: intr-o cratita amestecati bine 4 oua intregi cu 200g zahar pudra . cand compozitia s-a omogenizat ,puneti cratita pe foc amestecand incontinuu pana obtineti consistenta unei paste dense . Lasati la racit timp in care mixati bine 250g margarina Unirea pentru creme cu 150g zahar pudra .Dupa racire cele doua compozitii amestecati .Separat caramelizati 7 linguri de zahar tos apoi adaugati 200g migdale , prajite in prealabil . Acest amestec il turnati pe o farfurie unsa cu margarina si il lasati la racit, apoi il macinati cu masina de tocat.Jumatate de compozitie amestecati cu crema , iar cealalta jumatate se pastreaza pentru tapetat tortul la sfarsit .Faceti si un sirop de zahar ars :2 linguri de zahar tos se caramelizeaza si se stinge cu 100ml apa .Cu acest sirop insiropati blaturile .

3. Ansamblare :intre blaturile insiropate bine puneti 3/4 din crema iar cu 1/4 ornati tortul pe dinafara .Tapetati apoi cu compozitia crocanta pastrata si ornati cu migdale intregi dupa preferinta .


Retete similare