Tort cu aroma de menta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 750 ml      Frisca
  • 250 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 270 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 10 linguri      faina
  • 280 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pregateste blatul. Se separa albusurile, se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul, se bate in continuare pana devine cremoasa, se adauga galbenusurile, margarina topita, rece, se mixeaza in continuare, se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt si se amesteca usor cu lingura de lemn de sus in jos pana la omogenizarea completa. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit, mai intai la temp mare 10 min, apoi la temp mica timp de 40 de min. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie in 3 felii pe orizontala.

2. Se pregateste siropul: se pune la fiert apa cu zaharul, cand este topit zaharul se opreste, se lasa la racit, se adauga romul. Se pregateste crema 1: se topeste la foc mic ciocolata alba cu frisca, smantana, se da jos, se adauga siropul de menta. Se pregateste crema 2: se pune la foc mic frisca lichida cu ciocolata neagra bucatele, se infierbanta, amestecand continuu, pana la omogenizare, se da jos, se pune la frigider pana se raceste bine, apoi se mixeaza pana devine o spuma tare. Fiecare felie de blat se pune pe un blat de lemn, se insiropeaza, se intinde rapid crema cu ciocolata alba si se lasa putin la intarit. Blatul care trebuie pus primul se pune direct in tava in care a fost copt blatul, tava in care a fost pus un celofan.

3. Deasupra primului blat, peste care s-a pus crema 1, se toarna 1/2 din crema 2, se pune al doilea blat, restul de crema, al treilea blat. Se lasa tortul cateva ore la rece, apoi se scoate pe un platou, se pune glazura, apoi se orneaza dupa imaginatie. Eu l-am ornat cu moturi din putina crema 2, oprita in acest scop.


Retete similare