Tort cu blat necopt

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 linguri      zahar pudra
  • 100 ml      Frisca
  • scortisoara      condimente
  • 500 grame      rahat
  • 50 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 450 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru acesta avem nevoie de urmatoarele cantitati: pentru blat; 250 g margarina Unirea, 500g biscuiti populari macinati si cernuti, 2 linguri de zahar pudra, un varf cutit scortisoara macinata, rom 50 ml, 50 g nuca coapta si macinata. -pentru crema; 500g rahat, 200g margarina unirea, coaja si miezul de la o lamaie, 100g frisca poate fi si vegatala pentru decor.

2. Topim margarina, amestecam bine toate ingredientele pentru blat si le punem intr-o forma de tort. Dam la rece pentru o ora. Crema o pregatim astfel: rahatul il trecem prin masina de tocat carne impreuna cu miezul de lamaie, apoi amestecam cu margarina si coaja de lamaie.

3. Cand blatul se raceste se incheaga. peste el punem crema de rahat cu margarina si decoram cu frisca.Va doresc pofta buna!


Retete similare