Tort cu capsuni si ananas

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Galbenusurile se separa de albusuri si frisca se bate. Zeama din compotul de ananas se amesteca cu 100 g zahar si cu continutul sticlutei de rom. Se freaca galbenusurile cu sarea si 100 g de zahar, pâna obtinem o crema spumoasa. Separat se bat albusurile, adaugând treptat restul de zahar pâna când arata ca o bezea.Pentru ca blatul sa iasa cât mai pufos, în spuma de albusuri se adauga câteva picaturi de zeama de lamâie, pentru a se întari. Se toarna albusurile peste galbenusuri, se amesteca usor de jos în sus, ca sa nu-si piarda din volum si se adauga faina treptat. O forma unsa cu margarina Unirea se îmbraca în hârtie, în ea se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasa la racit si se taie în patru felii pe orizontala.

2. Crema : La 1 pachet de stilla dolce adaugam 250 g lapte si se bate cu mixerul pâna se obtine o crema întarita. Astfel obtinem 3 creme în 3 vase diferite, crema de liqueur, crema de vanilie si crema de ciocolata. Ananasul se taie în cubulete mici în totalitate, iar capsuni pastram 14 la 16 întregi de marime mica (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

3. Feliile de blat se însiropeaza. Între prima si a doua felie de blat se pune un strat de crema de liqueur, si un strat de ananas cubulete. Între a doua si a treia felie de blat , se pune un strat de crema de ciocolata si un strat de capsuni taiate cubulete. Între a treia si a patra felie de blat, se pune un strat de crema de vanilie si un strat de fructe taiate cubulete, ananas si capsuni în proportii egale. Dupa aceea se orneaza cu frisca pe toata suprafata.Deasupra ornam cu capsuni întregi si cubulete de ananas ca în fotografie.


Retete similare