Tort cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 75 ml      ulei
  • 300 grame      ciocolata
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 180 grame      zahar tos
  • 11 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 120 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: bati albusurile cu zahar si un praf de sare pana compozitia devine ca cea de bezele. Galbenusurile se freaca cu uleiul si adauga peste albusuri in fir subtire. Amesteci cacaoa cu faina si praful de copt si o incorporezi usor in compozitia cu ou. Pui compozitia intr-o tava pentru tort tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

2. Siprop: apa, zahar, rom. Se fierbe apa cu zaharul si se aduaga romul cand se mai raceste un pic. Crema: pe foc la baine - marie se pun galbenusurile care se freaca cu zaharul farin, 100 ml lapte, 2 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1 ciocolata rupta, duopa ce se omogenizeaza bine se ia de pe baia de abur, se pune margarina Unirea

3. Experta si romul. Blatul se taie in 2 parti, se insiriopeaza se pune un strat de crema, apoi se inveleste in crema ramasa si se baga la rece. Se orneaza cu frisca dupa ce se tine ceva vreme la frigider. E delicios.


Retete similare