Tort cu ciocolata si alune

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 240 min

Ingrediente

  • 15 ml      ulei
  • 400 grame      ciocolata
  • 15 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 700 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu 200 g zahar si apoi se adauga galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se coace blatul la foc moderat apoi se taie in 3 felii.

2. Se pune gelatina la inmuiat in putin lapte .Se amesteca crema pentru prajituri impreuna cu 600 ml de lapte ,gelatina incalzita la abur si 200 g ciocolata (topita si aceasta la abur).Se mixeaza bine si apoi se pune crema intre balturile insiropate bine .Se pune la ars o cana de zahar ,se adauga 1 cana de apa si o esenta de rom.Se pune prima parte de blat in tava in care l-am copt,se insiropeaza,se pune cealata parte de blat ,se insiropeaza apoi se pune restulde crema. Se acopera cu ultimul blat si se da la rece

3. Glazura. Se pune la topit restul de cicolata de menaj impreuna cu o jumatate de pachet de margarina si putin lapte. Se toarna calda peste rotrul rasturnat pe o tava si o nivelam putin. Punem alunele coapte si tocate pe margine iar deasupra decoratii facute din ciocolata alba topita.


Retete similare