Tort cu ciocolata si cafea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 3 linguri      zahar pudra
  • 500 ml      Frisca
  • 250 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 125 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 175 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Tocam 150 gr ciocolata si o asezam intr-un vas metalic ce-l vom pune deasupra unui vas cu apa fierbinte ca sa se topeasca. Lasam apoi sa se raceasca dar nu prea tare ca sa se intareasca. Separam 5 oua. Batem 150 gr margarina Unirea cu 75 gr zahar si adaugam pe rand 5 galbenuse, ciocolata fluida dar rece si o lingura praf de cafea ness. Separat batem albusul cu restul de zahar -50 gr, adaugam spuma batuta peste prima compozitie si mai punem apoi faina 175 gr, praful de copt si 3 linguri cacao.

2. Asezam compozitia obtinuta intr-o forma unsa cu putina margarina si acoperita cu hartie de copt. Coacem la foc mediu 35-40 min. Cand se raceste blatul taiem partea de deasupra cam unde ar fi 1/3, lasand jos un blat mai gros cam cat ar fi 2 foi. Foaia de blat taiata o sfaramam. Radem 50 gr ciocolata. Batem frisca cu 2 plicuri intaritor si 3 linguri zahar praf si o impartim in doua. Intr-o parte din frisca punem laptele praf pt cafea, altfel frisca se va taia, firimiturile de blat, cafeaua facuta si indulcita, lichiorul si ciocolata rasa. Aceasta crema o asezam peste blatul pe care l-am asezat inapoi in forma dupa ce am luat hartia de pe el si o intindem frumos. Partea a doua de frisca se aseaza peste crema niveland din nou. Lasam la frigider 2 ore apoi ornam dupa dorinta. Scoatem blatul din forma care trebuie sa fie detasabila ca sa nu mai stricam tortul.

3. Se poate pudra in mijloc cu cacao si pe margine se aseaza forme facute din ciocolata sau dupa imaginatie.


Retete similare