Tort cu crema de cacao

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 12 linguri      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 75 grame      ciocolata
  • 4 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 10 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri zahar , 6 linguri faina, 1 pachet praf copt, coaja rasa de la o lamaie, un plic zahar vanilat, o lingurita zeama lamaie, o lingurita esenta rom. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul treptat si se bate cu telul continuu, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga coaja de lamei, esenta de rom, zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat faina cernuta si se amesteca cu o spatula de lemn de sus in jos astfel incat albusurile batete spuma sa nu se lase. Se pune intr-o forma hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptor 40-50 min. Se incearca cu betisorul daca s-a copt aluatul, daca se lipeste coca de betisor se mai tine inca 10 minute.

2. Sirop: o cana apa, 2 linguri zahar , o lingura esenta de rom, o lingurita zeama de lamaie, se fierb si apoi se lasa la racit. Crema de cacao: 300 ml lapte, 4 linguri faina, 100 g zahar, 3-4 linguri cacao cernuta, un pachet zahar vanilat, 100 g margarina Unirea, esenta de rom. Laptele se fierbe si se lasa la racit. Intr-o cratita separat se amesteca zaharul si cacaua, zaharul vanilat, faina si se adauga laptele racit. Se omogenizeaza si se pune compozitia pe foc mic la fiert. Cand incepe sa devina ca o ciulama se adauga si margarina, se mai lasa putin pe foc si apoi se da cratita la o parte. Dupa racire se pune esenta de rom si se amesteca crema.

3. Glazura: 75 g ciocolata, 1-2 linguri apa, 3-4 linguri zahar, o bucatita de margarina, cat o nuca. Se aseaza intr-un vas ciocolata rupta bucati si apa, la foc slab, cand s-a topit ciocolata se pune zaharul si apoi margarina devenind astfel o pasta moale. Se toarna usor calda peste tort si se niveleaza cu cutitul. Deasupra tortul se poate orna cu nuca pralinata sau cu fulgi de cocos.


Retete similare