Tort cu crema de caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 5 linguri      amidon
  • 1 pachet      praf de copt
  • 260 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Preparare blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, faina si putina sare. Albusurile se bat spuma, peste care se incorporeaza amidonul apoi se amesteca cu galbenusurile. Tot acest aluat se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 minute.

2. Crema: 100 g zahar se pun la ars intr-o cratita si se stinge cu o ceasca apa si 3 linguri ness. Acest sirop se amesteca cu 5 linguri faina, 8 linguri zahar si 200 ml apa, se pune la fiert pana devine groasa si se da la rece. Margarina se freaca spuma, peste ea se adauga crema de ness lingura cu lingura pana se termina.

3. Se taie blatul racit in doua, se pune 3/4 din crema. Cu 1/4 din crema se imbraca tortul si se acopera cu nuca macinata.


Retete similare