Tort cu crema de lamaie

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 8      oua
  • 400 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul,faina impreunata cu praful de copt si esenta de rom. Aluatul se toarna intr-o forma dreptunghiulara si se coace la foc mic.

2. Intre timp, se prepara crema de lamaie. Se amesteca faina cu zaharul si laptele, se fierb la foc mic, amestecand permanent pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si cand este doar calduta se freaca cu margarina, adaugata treptat. La sfarsit se adauga zeama de lamaie.

3. Se taie blatul in 2 parti, se insiropeaza cu siropul de la portocale si se adauga jumate din crema intre blaturi. Cu jumatate din crema ramasa se imbraca tortul si se decoreaza.


Retete similare