Tort cu crema de portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 260 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 250 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 670 grame      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 120 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pregateste blatul de tort. Se separa albusurile, care se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine o crema mai tare. Se adauga galbenusurile, apoi margarina topita, rece. Se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitie. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus, usor,pana se omogenizeaza. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 40 de minute. Cand este gata,se scoate, se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 3 felii pe orizontala.

2. Pentru sirop se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote se da jos, se lasa putin sa se raceasca, se adauga zeama si coaja de portocala, se raceste bine, apoi se trece prin sita pentru a scurge cojile de portocala. Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga vinul caldut si se pune la foc mic pe o tabla. Gelatina se hidrateaza in sucul de portocale, apoi se pune peste crema. Se amesteca incontinuu, pana cand crema incepe sa se ingroase, fara a fierbe. Se da jos de pe foc, se pune vasul cu crema cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste. Cand este rece se amesteca cu frisca batuta spuma tare, apoi se adauga ciocolata rupta bucatele mai mici sau data pe razatoare.

3. Se monteaza tortul. In tava in care a fost copt blatul se pune un celofan. Se pune prima felie de blat, se insiropeaza, se pune 1/2 din crema, a doua felie, insiropata, restul de crema si ultima felie. Se da la rece pentru 2 ore. Cand tortul s-a racit bine, se scoate pe un platou, se imbraca in glazura facuta din ciocolata topita cu frisca lichida. Se orneaza cu felii de portocala si flori din pasta de lapte praf sau dupa preferinta fiecaruia.


Retete similare