Tort cu crema de portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 260 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 250 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 670 grame      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 120 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatiti blatul de tort. Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana devine o crema mai tare. Adaugati galbenusurile, apoi margarina topita, rece. Amestecati faina cu cacao si praful de copt si adaugati in ploaie peste compozitie. Amestecati cu o lingura de lemn de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza.Il turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 40 de minute. Cand este gata,il scoateti si il lasati sa se raceasca,apoi il taiati in 3 felii pe orizontala. Pentru sirop puneti la fiert apa cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote il dati jos, il lasati putin sa se raceasca, adaugati zeama si coaja de portocala, il raciti bine, apoi il treceti prin sita pentru a scurge cojile de portocala.

2. Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati vinul caldut si puneti la foc mic pe o tabla. Incorporati gelatina in sucul de portocale, apoi o puneti peste crema. Amestecati incontinuu, pana cand crema incepe sa se ingoase, fara a fierbe. O dati jos de pe foc, puneti vasul cu crema cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste. Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare, apoi adaugati ciocolata rupta bucatele mai mici sau data pe razatoare.Montati tortul. In tava in care a fost copt blatul puneti un celofan. Puneti prima felie de blat, o insiropati, puneti 1/2 din crema, a doua felie, insiropata, restul de crema si ultima felie.

3. Puneti la rece pentru 2 ore. Cand tortul s-a racit bine, il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita cu frisca lichida. Il ornati cu felii de portocala si flori din pasta de lapte praf sau dupa preferinta fiecaruia.


Retete similare