Tort cu crema de vanilie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 ml      Frisca
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 2 lingurite      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Blat: Ouale se freaca impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam margarina lichida care se incorporeaza foarte usor. Esenta de vanilie se adauga si ea apoi adaugam faina, praful de sofran si praful de copt. (in cazul blatului negru pune cacaua ). Compozitia am pus-o intr-o forma rotunda de silicon cu diametrul de 20 cm. Se coace la foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

2. Crema: Budinca se fierbe impreuna cu laptele si zaharul. Se acopera bine cu o folie alimentara si se lasa la rece. Cand acesta este rece se mixeaza bine si apoi se adauga si frisca si se mixeaza pana crema devine foarte spumoasa. Blaturile reci le taiem pe jumatate pentru a obtine 2 felii apoi fiecare felie se taie in cercuri concentirce de trei dimensiuni diferite.

3. Asezam prima foaie pe platou, insiropam cu putin sirop si intindem un strat de crema peste care aszam bucatele de ananas.Si tot asa alternand foile. Pe lateral am imbracat tortul in crema de vanilie si deasupra am pus cioclata topita la care am adaugat un strop de frisca(decorurile aurii nu sunt comestibile).


Retete similare