Tort cu fructe

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • 1 cana      nuca
  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 linguri      zahar tos
  • 10 linguri      faina

Mod de preparare

1. ingrediente: 10 oua,10 linguri faina,10 linguri zahar,10 linguri nuca,esenta de rom, vanilie, 500 ml frisca,1 plic crema de vanilie din comert,zeama de la 1 lamaie, fructe. Preparate blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune 10 linguri de zahar si se bate pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se pune praful de copt stins cu zeama de la o lamaie, se mesteca dupa care se adauga nuca si cele 10 linguri de faina. Se tapeteaza tava si se pune aluatul. Se da la cuptor la foc potrivit timp de 35-40 minute.

2. Frisca se bate cu un plic de intaritor, crema de vanilie se face dupa instuctiuni. Siropul: se fierbe apa cu zahar si cu rom, se lasa sa se raceasca.

3. Blatul se taie in 3 parti. Se pune primul blat se insiropeaza, se pune un strat de crema de vanilie si se aseaza bucatele de fructe (kiwi banane portocale) apoi se pune un strat de frisca. Se pune si cel de-al doilea blat, se insiropeaza un strat de crema, se pun iar fructe iar apoi frisca si in ultimul rand se adauga cel de-al treilea blat, se insiropeaza se imbraca in frisca iar deasupra se modeleaza dupa gustul fiecaruia.


Retete similare