Tort cu fructe

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Portocale      fructe
  • 6 linguri      ulei
  • 6 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 750 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Se separa 6 oua si albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul. Dupa ce s-a obtinut o spuma tare se adauga si galbenusurile, dupa omogenizare se adauga si faina in ploaie. Compozitia se pune in tava tapetata cu faina si se da la cuptor pt 45 min. Siropul:700 ml apa se pune la foc cu 2 cani zahar, cand da in foc se adauga si esenta de rom si se lasa la racit.

2. Crema: Pe foc se pune laptele, o cana de zahar si margarina, se da deoparte si se adauga galbenusurile cu 3 linguri de cacao si se mixeaza.Intre timp albusurile au fost batute spuma si se incorporeaza cu restul compozitiei si se da la racit. Blatul dupa ce a fost scos si racit se taie in trei parti egale si se insiropeaza bine.

3. Glazura: Se pune la foc 8 linguri de apa cu 10 linguri de zahar, 6 linguri de ulei si 3 linguri cacao. Se amesteca pana se ingroasa si se da la racit. Se ia un platou si se aseaza prima foaie de blat si se pune un strat de crema si unul de fructe taiate rotund, apoi urmatoarea foaie de blat si restul de crema si inca un strat de fructe se pune si cea de-a treia parte din blat si se orneaza bine glazura pe toata suprafata si pe margini. Pentru sfarsit se aseaza fructele pana este tot acoperit.


Retete similare