Tort cu fructe

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 600 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 260 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se bat 5 albusuri spuma,se adauga 250 gr zahar,galbenusurile,10 linguri apa calda.Devine o compozitie omogena si se adauga margarina Unirea 100 gr,apoi se adauga praful de copt si zaharul vanilat. Se coc in forma de tort sau intr-o cratita bine unsa si tapetata cu faina. Dupa racire blatul se taie in doua parti.

2. Crema se compune din 8 oua care se amesteca cu 350 gr zahar, 200 gr faina, un litru lapte dulce si zahar vanilat. Aceasta compozitie se fierbe bine, se adauga la sfarsit margarina Unirea pt creme 250 gr.

3. Pe foile de tort se pune un strat gros de crema, peste care se aranjeaza un fel sau mai multe feluri de fructe crude. Se decoreaza cu frisca.


Retete similare