Tort cu mandarine si ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • 240 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 180 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 180 grame      faina
  • 130 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: margarina Unirea o topim intr-un castron in cuptorul cu microunde (pt a se bate mai bine), apoi o amestecam cu 100 gr zahar si un praf de sare. Peste adaugam coaja de la aprox. 3 mandarine si cele 6 galbenusuri, mixand bine dupa fiecare galbenus. Separat topim ciocolata amaruie intr-un castronel in cupturul cu microunde si o adaugam in compozitia de mai sus. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (80 gr). Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina. Se da la cuptor.

2. Mandarinele se decojesc si se curata de pielite, apoi se pun la scurs.

3. Crema: se prepara 300 ml frisca lichida, apoi in ea se adauga o gelatina romaneasca (preparata ca pe plic) si mandarinele decojite. Restul de 200 ml frisca se foloseste pt ornat.


Retete similare