Tort cu margarete

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 11      oua
  • 15 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 6 oua, faina, 100 g zahar, 1 praf de copt si 3 linguri de ulei se face un blat care se taie in 2. Punem gelatina la inmuiat in sucul de la compot. Punem 5 oua cu 300 g zahar la abur, amestecam pana se ingroasa compozitia.

2. Tocam fructele marunt si le lasam la scurs. Dam deoparte compozitia cu oua si o amestecam cu gelatina hidratata in sucul de compot. Batem frisca tare si apoi o amestecam si pe aceasta cu compozitia de oua. Punem o parte de blat intr-o tava in care am copt blatul si pe care o imbracam in folie, turnam crema diplomat amestecata cu fructele apoi acoperim cu al doilea blat.

3. Pasta de zahar pentru decor. O lingura gelatina, 6 linguri de apa,1 lingura de margarina Unirea, 2 linguri de energizant , zahar pudra cat cuprinde (cca 400 g). Punem la inmuiat gelatina pe abur in apa, adaugam energizantul si margarina, le omogenizam apoi turnam lichidul in zahar pudra pana se face o coca buna de framantat. O coloram dupa plac si apoi modelam floricele, trandafiri si tot ce doriti. Intindem pasta pe masa folosind putin amidon pentru a nu se lipi. Acoperim tortul cu pasta si decoram cu trandafiri.


Retete similare