Tort cu mere

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 130 grame      zahar pudra
  • 2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 150 grame      nuca
  • 500 grame      zahar tos
  • 3 linguri      lapte
  • 350 grame      faina
  • 225 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Merele se curata de coaja si cotor si se taie in cuburi mai maricele. Intr-o craticioara mai mare se pun merele impreuna cu 50 g zahar si apa si se fierb la foc potrivit pana ce merele sunt moi sunt moi si se pot zdrobi - aprox 20-25 min ( eu le-am facut piure dupa ce s-au fiert).

2. sunt moi si se pot zdrobi piure (dupa aprox 20-25 min ). Se incinge cuptorul la 160 grade C si se pregateste o tava de guguluf prin ungere cu margarina si tapetare cu faina.

3. Margarina se freaca spuma cu zaharul apoi se adauga merele, vanilia, cacaoa si faina, iar la final stafidele si nucile. Se da cuptor aproximtiv 50 minute. Cand tortul este copt (a trecut de testul cu scobitoarea) se lasa la racit timp de 15-20 minute in tava dupa care se intoarce tava cu fata in jos deasupra unui platou si se lasa tortul sa se raceasca complet. Pentru glazura zaharul pudra, vanilia si 2 linguri lapte se amesteca pana ce se obtine o compozitie destul de groasa, dar lichida. Daca mai este nevoie se adauga mai adauga o lingura de lapte(glazura trebuie sa ramana lichida). Cand tortul s-a racit complet, se toarna glazura doar pe deasupra si o lasam sa se scurga pe margini. Se decoreaza cu stafide si nuci.


Retete similare