Tort cu mere si nuci

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 120 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 120 grame      faina
  • 60 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, se adauga 200 g de zahar si se bate pana se topeste. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie,margarina topita si racita si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca incet sa nu se formeze cocoloase, apoi se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu 20 de minute.

2. Se curata merele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se cresteaza deasupra in romburi. Se aseaza peste blat sub forma de floare si se mai coace 20 de minute la foc mic.

3. Se toaca nucile si se prajesc putin intr-o tigaie, se adauga zaharul ramas si se amesteca bine pana se topeste. Se toarna peste tort printre mere si se da la frigider pana a doua zi.


Retete similare