Tort cu mere si pere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 95 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Mere      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 120 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 170 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente blat: 100 g margarina Unirea Original, 170 g faina, 120 g zahar, 3 oua, 50 g ciocolata, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, esenta de rom. Se freaca margarina cu zaharul, adaugam cele 3 oua, ciocolata topita, iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de minute.

2. Ingrediente crema: 4 galbenusuri, 150 g zahar, 200 g margarina Unirea pentru Creme, 1 mar, 1 para. Galbenusurile se freaca putin cu zaharul, se amesteca, apoi se pune pe baie de abur amestecand pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase, apoi se ia compozitia si se lasa la racit. Margarina lasata la temperatura camerei se mixeaza bine, se pune crema de galbenusuri, marul si para date prin razatoare si se amesteca bine.

3. Pentru asamblare avem nevoie de: 3 pere, 2 mere, nuca de cocos, ciocolata, margarina Unirea. Merele si perele se spala si se taie felii subtiri. Blatul de tort se tare in doua, partea se sus sa fie mult mai subtire decat cea de jos. Insiropam putin blatul cu un sirop fiert din apa cu zahar si esenta de rom. In partea de jos a blatului se face o scobitura si asezam blatul in tava, apoi imprejmuim cu feliile de mere si pere alternativ. In acea scobitura (gol) punem crema de mere si pere si asezam deasupra blatul mai subtire. Pentru decor folosim 100 g ciocolata topita cu 50 g margarina Unirea si 20 ml frisca lichida. Punem ciocolata peste tort si decoram cu o para si feliute de mere si pere asezate alternativ,apoi presuram putina nuca de cocos.Dam tortul la rece pentru 4- 5 ore , apoi putem servi. Pofta buna!


Retete similare