Tort cu mousse de piersici

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Capsuni      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 100 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 100 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.Zaharul se pune cu apa la fiert pana capata consistenta unui sirop.Se adauga in fir subtire peste albusuri,mixand continuu.Se adauga galbenusurile,un praf de sare,margarina topita si faina amestecata cu cacaoa.Se tapeteaza o forma de tort,se toarna compozitia si se da la cuptor.Se scoate cand trece testul cu scobitoarea.

2. Piersicile se pun la scurs.Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi.Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc.Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.Se adauga si esenta.Se lasa putin la racit.Se adauga piureul de piersici in frisca.Crema racita se adauga si ea in frisca.

3. Se taie blatul in trei.Se pune primul blat,se insiropeaza cu siropul de la compot, crema, capsuni,blat,crema,capsuni,blat.Se orneaza cu frisca si capsuni.


Retete similare