Tort cu ness

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 500 grame      zahar tos
  • 8 linguri      zahar pudra
  • 8 buc      oua
  • 160 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 4 oua, 10 linguri apa, 300 g zahar, 160 g faina. Se bat albusurile a 4 oua, se adauga zaharul cate o lingurita, pe rand, apoi galbenusurile si apa tot pe rand, la interval de 1-2 minute. La sfarsit se incorporeaza fina.

2. Crema: 250 g margarina Unirea pentru creme, 200 g zahar, 4 galbenusri, 3 lingurite ness, o ciocolata manaruie. Se pune pe foc zaharul, nesul si 1/2 lingura apa. Dupa omogenizare se raceste si se adauga galbenusurile amestecand cu mixerul. Adaugam apoi margarina Unirea si frecam cu mixerul pana se spumeaza crema.

3. Glazura: 4 albusuri, 8 linguri zahar pudra, ciocolata rasa pentru decor. Taiem blatul, presaram ciocolata rasa apoi punem crema si cealalta foaie de blat. Deasupra se pune o glazura din 4 albusuri batute pe aburi cu 8 linguri de zahar pudra. Peste glazura se presara ciocolata rasa.


Retete similare