Tort cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • 300 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 25 grame      cacao
  • 300 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o cratita gen oala se pun:o portocala potrivita rasa(coaja si miez),300 gr nuci pisate, 1 1/2 pahar mijlociu apa rece si 300 gr zahar tos. Apoi in compozitia fierbinete se adauga cacaoa,8 galbenusuri si 250 gr margarina Unirea.Se amesteca totul foarte bine si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma care se incorporeaza in compozitie cu telul,foarte usor.Compozitia se pune intr-o cratita de circa 3 kg unsa foarte bine cu unt si deasupra ei o foaie de pergament unsa si ea .

2. Se pune la cuptor incins,la foc potrivit si se incearca cu paiul. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pune cu fundul in sus pe un platou.

3. Cand s-a racit foarte bine se imbraca cu frisca sau alte creme si se orneaza cu ciocolata rasa si fructe feliate.


Retete similare