Tort cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 600 ml      Frisca
  • 250 grame      nuca
  • 100 grame      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 11 buc      oua
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat se folosesc: 250 gr nuca macinata, 250 gr zahar, 150 ml apa, 50 gr cacao, 8 oua, 25 ml coniac, 1 plic zahar vanilat. Se pun la fiert apa cu zaharul, cand da in clocot se toarna nuca macinata si se mai fierb un minut apoi se lasa la racit. Dupa ce compozitia de nuca s-a racit, se adauga galbenusurile celor 8 oua unul cate unul, cacaoa, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma tare. Se pune la copt intr-o forma de tort tapetata cu hartie pentru copt. Temperatura sa fie la 180 grade Celsius.

2. Crema 180 gr zahar, 50 ml apa, 50 gr cacao, 200 gr margarina pt creme, un plic zahar vanilat, 3 galbenusuri de ou. Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa, se amesteca continuu pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga 20 gr de margarina si se lasa la racit . Restul de margarina se freaca bine dupa care se adauga cele 3 galbenusuri si zaharul vanilat. Peste margarina frecata cu ouale se toarna crema de cacao, putin cate putin amestecandu-se.

3. Tortul se taie in doua si se umple cu crema. Tortul umplut se orneaza cu frisca si nuci macinate.


Retete similare