Tort cu nuca si ananas

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 9 linguri      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 100 grame      faina

Mod de preparare

1. Ouale se separa si se bat albusurile spuma impreuna cu apa. Cand este bine batut se adauga zaharul si se bate bine pana cand acesta se topeste, se adauga galbenusurile si apoi margarina lichida.

2. Bezeaua batuta se va cam lasa in momentul in care se amesteca cu margarina dar nu este nici o problema. Incorporam apoi nuca macinata,praful de copt si faina. Blatul se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm.

3. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei felii. Budinca de ciocolata fiarta si racita se mixeaza bine impreuna cu frisca, Insiropam blatul cu siropul de la compot. Peste fiecare foaie de blat se pune un strat uniform de crema si bucati de ananas. Se acopera cu restul de crema si apoi se decoreaza cu crema si cu frisca batuta.


Retete similare