Tort cu rahat

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 0.5 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 250 grame      rahat
  • 250 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se ia margarina proaspata, netopita si se pune intr-o cratita sau un castron. Se adauga galbenusurile (4), bicarbonatul de sodiu, zaharul pisat in piulita, coaja unei lamai rasa pe razatoarea deasa si zeama unuei jumatati de lamaie. Se framanta cu mana bine. Cand compozitia este destul de framantata, se toarna faina incet, cat cuprinde aluatul, pana devine destul de tare. Se pune aluatul la rece.

2. Se amesteca nuca cu albusurile (4), jumatate de pahar cu zahar, se stoarce jumatate de lamaie si se amesteca totul, impreuna. Se ia o forma rotunda de tort, se unge bine cu margarina topita, mai gros, se presara fundul formei si peretii cu pesmet fin, cernut. Se imparte aluatul in doua si dintr-o parte se face o foaie cat fundul formei, care o deschidem cu sucitorul. Se intinde nuca amestecata cu albusul pe foaia din forma.

3. Luam bucati de rahat bun, in diferite culori, se sucesc cu mana pe un fundisor, de sus in jos pana se intind.. Se acopera cu ele nucile la intamplare, punandu-le si de-a lungul marginii. Apoi se framanta cealalta jumatate de aluat, se taie din el o bucata si se rade pe o razatoare cu gauri mari, presarandu-se peste rahat. Se rade aluatul si il presaram in mod uniform, astfel sa nu se vada nici rahatul, nici nucile, totul trebuind sa aiba aceeasi inaltime. Se da tortul la cuptor si se lasa sa se coaca bine. Cand tortul este copt, se scoate din forma, apoi indarat pe farfurie sau platou. Se presara cu zahar pudra, ca o bruma.


Retete similare