Tort Dana

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 40 grame      amidon
  • 60 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 4      oua
  • 40 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 4 oua, 60 gr zahar pudra, 50 gr ciocolata, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1/2 lingurita sare. Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata topita so zaharul vanilat. Se toarna faina cernuta cu amidonul, sarea, praful de copt si cacaoa. Se adauga albusurile batute. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace 40 de minute in cuptorul incins.

2. Crema: 500 gr branza de vaci, 2 linguri fulgi cocos, 100 gr zahar pudra, 250 gr frisca, 200 gr margarina Unirea pentru creme. Se mixeaza branza cu zaharul si margarina Unirea pentru creme. Se adauga frisca si fulgii de cocos.

3. Crema se toarna peste blatul de ciocolata racit si se da la rece.


Retete similare